HOME | nieuws | _INFRA | Fietsenstalling Knoop Utrecht CS geopend

Fietsenstalling Knoop Utrecht CS geopend

Forum Zuid en fietsenstalling Knoop Utrecht CS

Gepubliceerd op

Utrecht CS, met aan de westzijde het Forum. K_Dekker realiseerde daar fietsenstalling Knoop met plek voor 3300 fietsen. De ingang van de nieuwe fietsenstalling is aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant.
In november 2016 is dit project gestart. Eerst is de fundering van het van het Beatrix Theater versterkt, omdat daar de kolommen van een deel van het stadsplateau op kwamen. Tegen de achtergevel van het theater is het hei- en funderingswerk uitgevoerd terwijl ondertussen alle in- en uitgangen bereikbaar moesten blijven, een complexe uitdaging dus.
Voor de stalling is er 200 meter stalen damwand in de grond gedrukt, hierna is er geheid en een bodeminjectie aangebracht om de vloer van de kelder te kunnen maken. De stalling bestaat uit een kelder, begane grond en 1e verdieping. Hierin kunnen totaal ca. 3300 fietsen worden gestald.
Op het dak van de stalling en boven de Mineurslaan is een stadsplateau aangebracht van ca. 2500 m2 natuursteen voorzien van plantenbakken en zitbanken. Het stadsplateau verbind de in/uitgang van het Centraal Station met de Moreelsebrug en het Rabobank kantoor.
De fietsenstalling is op 12 april opgeleverd en feestelijk geopend. De officiƫle opening was door Kees Rutten (ProRail), Irma Winkenius (NS) en Victor Everhardt (wethouder gemeente Utrecht).

PROJECTINFORMATIE

Forum Zuid en fietsenstalling Knoop Utrecht CS

Utrecht

De omgeving van Utrecht CS is compleet vernieuwd. K_Dekker was betrokken bij een aantal deelprojecten, waaronder Forum Zuid en daaronder de fietsenstalling Knoop aan de westzijde van het station. De communicatie met de vele stakeholders, het uitdagende omgevingsmanagement vanwege de drukke reizigers- en verkeersstromen en de grote tijdsdruk waren de rode draad in dit project.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.