HOME | nieuws | _INFRA | Heiwerkzaamheden bruggen Bajeskwartier gestart

Heiwerkzaamheden bruggen Bajeskwartier gestart

Duurzame aanleg twee bruggen Bajeskwartier

Gepubliceerd op

Bij onze “bajesklant” zijn ook vorige week de heiwerkzaamheden begonnen. Op de plek van de gesloopte Amsterdamse Bijlmerbajes wordt een compleet nieuwe woonwijk opgetrokken: het Bajeskwartier. Het ontwerp zit barstensvol knipoogjes naar het gevangenisverleden, al ligt de nadruk juist op open en groen.

K_Dekker is aangetrokken om de grachten aan weerszijden, tussen de originele gevangenismuren van het terrein te overbruggen. Deze twee bruggen bestaan eigenlijk uit drie bruggen: een middendeel voor gemotoriseerd verkeer en aan weerszijden twee bruggen voor fietsers en voetgangers. Bijzonder aan de buitenste bruggen is dat de leuningen gemaakt worden van oude celdeuren. Die deuren worden in de eigen werkplaats van K_Dekker in Krabbendam helemaal opgeknapt.

PROJECTINFORMATIE

Duurzame aanleg twee bruggen Bajeskwartier

Amsterdam

Een bajesklant… Op de plek van de gesloopte Amsterdamse Bijlmerbajes wordt een compleet nieuwe woonwijk opgetrokken: het Bajeskwartier. Het ontwerp zit barstensvol knipoogjes naar het gevangenisverleden, al ligt de nadruk juist op open en groen. K_Dekker is aangetrokken om de grachten aan weerszijden van het terrein te overbruggen. Deze twee bruggen bestaan eigenlijk uit drie bruggen: een middendeel voor gemotoriseerd verkeer en aan weerszijden twee bruggen voor fietsers en voetgangers. Bijzonder aan de buitenste bruggen is dat de leuningen gemaakt worden van oude celdeuren. Die deuren worden in de eigen werkplaats van K_Dekker in Krabbendam helemaal opgeknapt.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.