HOME | nieuws | _INFRA | Het noordelijk scherm van het energieleverend geluidscherm in Alkmaar krijgt vorm

Het noordelijk scherm van het energieleverend geluidscherm in Alkmaar krijgt vorm

Ontwikkeling en bouw Energieleverend Geluidsscherm

Gepubliceerd op

Dit indrukwekkende scherm heeft een lengte van ongeveer 1,2 kilometer en heeft een hoogte van 5,3 meter. In totaal worden er maar liefst 1542 betonnen elementen geplaatst.

Om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt verloopt, voeren we de werkzaamheden buiten de spitsuren uit. Op werkdagen beginnen we om 9 uur met het aanbrengen van een wegafzetting, waardoor er voldoende ruimte is voor een veilige opstelling van ons materieel. Om 15.00 uur wordt de weg weer vrijgegeven om problemen tijdens de avondspits te voorkomen.

Het Energieleverend Geluidsscherm is een innovatieve ontwikkeling van K_Dekker, Krinkels SunConnect en Sunprojects. Geluidshinder en groene stroom vallen hier goed samen. Het helpt mee in de co2- reductie en het verhoogt een leefbare en duurzame omgeving. Dit project komt tot stand door een goede samenwerking met Gemeente Alkmaar en Stadswerk072  #kdekker #duurzaam #bouw #duurzaambouwen #energie #energietransitie #energiebesparing #zonneenergie #geluidsscherm #duurzaamalkmaar #Co2reductie #innovatie #alkmaarprachtstad

PROJECTINFORMATIE

Ontwikkeling en bouw Energieleverend Geluidsscherm

Alkmaar

Een geluidsscherm dat energie oplevert, doordat hij eigenlijk simpelweg gebouwd wordt met geïntegreerde zonnepanelen. Dat is het innovatieve Energieleverend Geluidsscherm dat K_Dekker heeft opgezet met drie andere partijen. Met de gemeente Alkmaar hebben we een bouwteamovereenkomst getekend om zo’n geluidsscherm te realiseren in Alkmaar. Het scherm dat in Alkmaar komt te staan is een pilotproject. Het prototype is een goed voorbeeld voor de verdere verkoop en ontwikkeling van Energieleverende Geluidschermen.

   

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.