HOME | nieuws | Start bouw 62 beneden-bovenwoningen in wijk Noorderlicht

Start bouw 62 beneden-bovenwoningen in wijk Noorderlicht

Warmenhuizen

Gepubliceerd op

K_Dekker bouw & infra, bouwbedrijf De Nijs en Wooncompagnie hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 62 beneden-bovenwoningen in Warmenhuizen. Hiermee bekrachtigen zij de bouw van fase 1 in de wijk Noorderlicht. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen in het tweede kwartaal van 2025 opgeleverd.

Gevarieerd woongebied voor verschillende doelgroepen

Samen met de gemeente Schagen is een plan ontwikkeld om woningen te realiseren op de grens van Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Dit plan bestaat uit verschillende fases. Nu de oplevering van de eerste 58 woningen aanstaande is, start in mei de bouw van fase 2. Waar in fase 1 een groot deel van de woningen beschikbaar komen voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen, zijn alle 62 beneden-bovenwoningen bestemd voor lokaal woningzoekenden.

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, is overtuigd van de noodzaak van een stevig sociaal programma in de nieuwe wijk Noorderlicht. ‘Deze woningen sluiten aan bij de woningbehoefte van een grote en gevarieerde groep woningzoekenden. Nadat in de eerste fase 48 eengezinswoningen en 10 rug-aan-rug woningen zijn gebouwd, zijn de beneden-bovenwoningen een welkome aanvulling. Door een diversiteit aan woningen te bouwen, bieden we woningen voor een dwarsdoorsnede van woningzoekenden uit Tuitjenhorn, Warmenhuizen en omgeving. Zo ontstaat een gevarieerd woongebied voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud.’

Beneden-bovenwoningen voor een diverse doelgroep

De beneden-bovenwoning heeft veel voordelen voor zowel de bewoners van de begane grond als de bovenverdieping. De begane grondwoning is een gelijkvloerse woning die bijvoorbeeld heel geschikt is voor senioren. Zij kunnen zo langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving, met een eigen voordeur en privétuin. De bovenwoning is een ruime en comfortabele woning met een eigen opgang en dakterras. Ideaal voor starters en kleine gezinnen. De start van de bouw van deze woningen is voorzien voor mei 2024 en de oplevering voor het tweede kwartaal van 2025.

Over project Noorderlicht

Door de handen ineen te slaan hebben de bouwondernemers het initiatief genomen om met dit project o.a. Oekraïense vluchtelingen te helpen. Project Noorderlicht is een samenwerking van de Gemeente Schagen, Wooncompagnie, K_Dekker bouw & infra b.v. en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen. Ook de dorpsraden uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn nauw bij de ontwikkeling betrokken. In totaal worden 120 sociale huurwoningen gebouwd.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.