HOME | nieuws | _INFRA | Staverse Poortje in Enkhuizen feestelijk opgeleverd, het Rijksmonument kan weer stormen trotseren

Staverse Poortje in Enkhuizen feestelijk opgeleverd, het Rijksmonument kan weer stormen trotseren

Restauratie Monumentaal Staverse Poortje

Gepubliceerd op

ENKHUIZEN – Het Staverse Poortje in Enkhuizen staat alweer sinds november kaarsrecht op z’n plek, maar pas woensdag is de feestelijke oplevering. Het monumentale poortje uit 1833 kan weer stormen trotseren. ,,Hij staat stabiel en hopelijk voor heel lang’’, zegt projectleider Jelle Suiker van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Vorig jaar werd er al begonnen met de restauratie van het Rijksmonument en nu staat het weer voor 100 procent stevig op z’n fundament. Het werk aan de poort was al een tijdje klaar, maar de feestelijke opening liet tot vandaag op zich wachten.

Het Staverse Poortje is eigendom van de gemeente Enkhuizen. Het geeft toegang tot de jachthaven en het naastgelegen restaurant. De muur langs de Wierdijk behoort – als zeewering – aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier toe.

BRON: NH Nieuws en zie ook artikel in het Noord-Hollands Dagblad 

PROJECTINFORMATIE

Restauratie Monumentaal Staverse Poortje

Enkhuizen

Het Staverse Poortje in Enkhuizen is een Rijks monumentale “poort” midden in Enkhuizen die vanaf de Wierdijk toegang geeft tot de Compagniehaven. De poort stond al jaren scheef en op instorten. Aan K_Dekker de eer om samen met Pronk Bouw de poort weer in oude staat te herstellen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.