HOME | projecten | _INFRA | Aanleg nieuwe kleiputten voor broedvogels
PDF

Aanleg nieuwe kleiputten voor broedvogels

Camperduin

Voor de Vereniging Natuurmonumenten heeft K_Dekker in het noordwesten van de Harger- en Pettemerpolder, nabij de Leiweg, nieuwe kleiputten aangelegd. Bij dit project is een waterpartij van 1,5 hectare gegraven, er zijn kleine eilanden aangelegd en door afgraven is 2 hectare ‘saai’ grasland omgevormd naar interessant zilt grasland. Op het nieuwe zilte grasland gaan tal van bijzondere zoutminnende plantensoorten groeien.


Camperduin 0 - 500.000 Vereniging Natuurmonumenten

Aanleg nieuwe kleiputten voor broedvogels

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Vereniging Natuurmonumenten
Gerealiseerd
Locatie Camperduin

De eeuwenoude Harger- en Pettemerpolder ligt achter de Hondsbossche Duinen, tussen Camperduin en Petten. Dat is een echte Noord-Hollandse polder: plat, weids en altijd wind. Hier is Natuurmonumenten samen met lokale agrariërs, overheden en andere partijen hard aan het werk geweest om er een uniek natuurgebied van te maken.

 

Binnen de Harger- en Pettemerpolder beheert Natuurmonumenten al sinds de jaren ’60 ‘de Putten’. De afgelopen jaren kocht de natuurorganisatie zo’n 220 hectare aangrenzend grasland om van de Harger- en Pettemerpolder een natuurgebied te maken. En niet zo maar een natuurgebied! Mede door verschillende herinrichtingsprojecten die hebben plaatsgevonden is dit binnendijkse brakwatergebied ondertussen een ‘hotspot voor biodiversiteit’.