HOME | projecten | _INFRA | Aanleggen brug en vernieuwen kade Nieuwe Achtergracht UvA
PDF

Aanleggen brug en vernieuwen kade Nieuwe Achtergracht UvA

Amsterdam

Om twee universiteitsgebouwen met elkaar te verbinden heeft K_Dekker een brug gerealiseerd over de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam. Ook is de kade er vernieuwd. Met het oog op de directe omgeving moest er trillingsvrij worden gewerkt. Logistiek was het ook een flinke uitdaging omdat de brug in het centrum van de stad ligt en de universiteit gewoon open bleef.


Amsterdam 30 juni 2017 500.000 - 1.500.000 Arcadis Nederland BV

Aanleggen brug en vernieuwen kade Nieuwe Achtergracht UvA

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Arcadis Nederland BV
Architect Arcadis Nederland BV
Opleverdatum 30 juni 2017
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De vier stalen liggers van de brug waren per stuk 26 meter lang en moesten daarom ’s nachts worden aangevoerd in twee transporten, onder transportbegeleiding. Een eis van de gemeente Amsterdam. Exceptioneel transport moet ’s nachts gebeuren en voor 6 uur ’s ochtends klaar zijn. De liggers zijn met een kraan van 160 ton vanaf de kade op hun plek gehesen en gemonteerd.

Dat was niet de enige complexiteit van dit project. De bouwput bevond zich midden op het universiteitsterrein, omgeven door trillings- en geluidsgevoelige panden. Bovendien moest er continu afstemming plaatsvinden met de andere aannemers die tegelijkertijd actief waren op het bouwterrein.

_Nieuws over dit project

Brug bij Universiteit van Amsterdam geplaatst

Zaterdag 8 oktober is de brug geplaatst over de Nieuwe Achtergracht op het terrein van de Universiteit van Amsterdam. De vier stalen liggers zijn elk 26 meter lang, dus werden zij s ’nachts aangevoe...
Lees verder