HOME | projecten | _INFRA | Vernieuwen van vijf gemalen en twee stuwen
PDF

Vernieuwen van vijf gemalen en twee stuwen

Provincie Friesland

Attema, Stania, Boelstrapolder, Doniaga, Hooidollen: dat zijn de vijf compleet vernieuwde gemalen in Friesland die K_Dekker met de hulp van een aantal vaste onderaannemers heeft ontworpen en van a tot z heeft gerealiseerd. Deze opdracht is inclusief een onderhoudscontract voor twintig jaar. Ook zijn er bij Hooidollen twee nieuwe stuwen ontworpen en gemaakt.


Provincie Friesland 31 juli 2016 1.500.000 - 5.000.000 Wetterskip Fryslân

Vernieuwen van vijf gemalen en twee stuwen

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV-GC
Opdrachtgever Wetterskip Fryslân
Architect Bartels ingenieursbureau
Opleverdatum 31 juli 2016
Gerealiseerd
Locatie Provincie Friesland

In nauwe samenwerking met de vaste onderaannemers Bartels (verantwoordelijk voor ontwerp), Bosman Watermanagement (pompen), Vlaar installatietechniek (E-installatie), Desman (W-installatie) en AVAN (CE-markering) heeft K_Dekker dit werk gerealiseerd.

Bij alle vijf gemalen moesten eerst tijdelijke voorzieningen worden aangelegd voor de oude konden worden gesloopt. In de fase daarna werden de nieuwe gemalen aangelegd. Bij het ontwerp en de aanleg van de nieuwe gemalen was volop aandacht voor duurzaamheid (onderhoudsarm) en moderne technieken. Ook veiligheid was een belangrijk aspect: tijdens het werk, maar zeker ook voor de afgeronde gemalen. De bereikbaarheid, de integratie van het gemaal in de omgeving: allemaal zaken waar met succes aan is gewerkt.

De komende twintig jaar neemt K_Dekker het onderhoud van deze vijf gemalen en twee stuwen voor zijn rekening.

_Nieuws over dit project

TRAINEESHIP: Learning by doing

“Is het traineeship geen lokkertje?”, is een vraag die door de bank genomen veelal opdoemt in de gedachten van afstudeerders. Met name omdat ik bij K_Dekker tot de eerste lichting zou gaan behoren...
Lees verder