HOME | nieuws | TRAINEESHIP: Learning by doing

TRAINEESHIP: Learning by doing

Vervangen brug Stroomkanaal

Gepubliceerd op

“Is het traineeship geen lokkertje?”, is een vraag die door de bank genomen veelal opdoemt in de gedachten van afstudeerders. Met name omdat ik bij K_Dekker tot de eerste lichting zou gaan behoren, was ook ik vooraf lichtelijk sceptisch over het aanbod dat ik kreeg. Dat het traject bij K_Dekker met 3 tot 5 jaar langer duurt dan de meeste andere traineeships trok mij uiteindelijk over de streep. Inmiddels 3 jaar verder, heb ik nog geen dag spijt gehad van mijn keuze. Bij K_D kijk je niet mee als een veredelde stagiair, maar ben je volwaardig werknemer!”

Inmiddels ben ik 3 jaar onderweg als trainee en in die periode heb ik in een sneltreinvaart een scala aan ervaringen op gedaan op diverse projecten. Van het realiseren van windmolenfundaties tot het vervangen van 5 gemalen, het realiseren van een beweegbare brug over het drukste kanaal van Friesland tot het realiseren van een 20kV-schakelstation voor Liandon, de afwisseling van de projecten die ik afgelopen periode heb gedaan is groot!

Dat je zowel in de uitvoering, werkvoorbereiding als calculatie komt te werken, zorgt voor een goede mix van indrukken van de verschillende afdelingen, een enorme meerwaarde voor je eigen carrière, waar uiteindelijk het bedrijf ook weer van profiteert! De ervaring die ik de in de eerste 2 jaar als uitvoerder heb opgedaan kan ik in m’n huidige rol als werkvoorbereider gebruiken om meeste de hindernissen vooraf te tackelen alvorens ze bij de uitvoerder terecht komen.

Als bedrijf zijn wij zowel in de bouw & utiliteit als in de infra en civiele betonbouw actief, wat mij als civiel techneut de kans bood om een kijkje te nemen in de keuken van de bouw & utiliteit tijdens de bouw van het 20kV-schakelstation. Het voelde bij deze klus in eerste instantie alsof ik een sprong in het diepe maakte, maar dat je dan uiteindelijk als zelfstandig uitvoerder een klus in een wat andere discipline toch succesvol weet af te sluiten, geeft voldoening. Ben je er klaar voor, dan krijg je de kans, het is met name een kwestie van ‘de kennis halen waar het zit’!

Bij m’n huidige project, het realiseren van liften op 9 treinstations, komen er weer andere uitdagingen om de hoek, maar dan met name omdat we hierbij ook het gehele ontwerptraject van het inpassen van de liften op de huidige stations voor onze rekening nemen. Een mooie kans om vooraf al invloed te hebben op hetgeen er uiteindelijk buiten komt te staan.

Misschien nog wel belangrijker dan het technische aspect is dat men bij K_Dekker gelooft dat het zorgvuldig samenstellen van de projectteams en het constant verbeteren van het individu uiteindelijk leidt tot het verbeteren van de gehele organisatie en tevreden klanten.

Door de persoonlijkheid- en talentenanalyse die van iedere werknemer worden gemaakt, proberen we de projectteams zodanig samen te stellen dat alle kwaliteiten zo goed mogelijk vertegenwoordigd zijn. Alleen ben je sneller, samen kom je verder!

Als trainee heb je een mentor vanuit het Management Team (MT), waarmee je een planning maakt en sturing geeft aan de onderdelen die jij de komende periode gaat doorlopen. Tevens hebben we regelmatig bijeenkomsten op projectlocatie, waarbij de betrokken trainee het project laat zien aan de andere trainees en de mentoren. Het uitwisselen van deze ervaringen is enorm waardevol. Aansluitend is er ruimte voor een hapje en een drankje als informele afsluiting, daarbij leer je je collega’s pas echt kennen.

De high-intensity-training binnen dit veelzijdige bedrijf, met de persoonlijke ondersteuning middels scholing & cursussen en intensieve coaching, ervaar ik als enorm inspirerend en effectief!

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.