HOME | projecten | _INFRA | Bouw beweegbare fiets- en voetgangersbrug Willemsoord
PDF

Bouw beweegbare fiets- en voetgangersbrug Willemsoord

Den Helder

In Den Helder gaat K_Dekker in opdracht van Zeestad CV/BV aan de slag met de bouw van een iconische beweegbare fiets- en voetgangersbrug tussen het winkelhart en Willemsoord in Den Helder. Deze brug vormt een essentiële verbinding tussen het winkelhart en Willemsoord, waardoor de historische Rijkswerf nog meer onderdeel wordt van het stadscentrum.


Den Helder 31 juli 2025 1.500.000 - 5.000.000 Zeestad CV/BV

Bouw beweegbare fiets- en voetgangersbrug Willemsoord

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Zeestad CV/BV
Architect West8
Opleverdatum 31 juli 2025
In realisatie
Locatie Den Helder
Uniek ontwerp en duurzame constructie

De brug, ontworpen door stedenbouwkundig bureau West8, krijgt een historisch karakter en wordt uitgevoerd als basculebrug van vijf meter breed. De bijzondere detaillering, het weggewerkte bewegingswerk en het warme dek maken de brug niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk voor bezoekers die willen genieten van het uitzicht op de museumhaven, het reddingsmuseum en de monumentale kades. K_Dekker zal de Francien de Zeeuwkade iets ophogen om het hoogteverschil met Willemsoord te overbruggen en zo de brug recht te laten aansluiten.

Efficiënte bouw en minimale hinder

De stalen onderdelen worden elders in een fabriek geprefabriceerd zodat de montage in grote delen zal plaatsvinden en de hinder voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Begin 2025 wordt gestart met het plaatsen van de funderingspalen in het werfkanaal, gevolgd door de bouw van het landhoofd en de kespen. In het tweede kwartaal van 2025 zal de brug in gebruik worden genomen, waarmee een comfortabele en veilige oversteek voor fietsers en voetgangers wordt gerealiseerd.

Belangrijke schakel in de stadsontwikkeling

Met deze brug draagt ​​K_Dekker bij aan de verdere ontwikkeling van een goed verbonden en levendig stadshart. Het project is niet alleen een technische uitdaging, maar ook een kans om de historische en culturele waarde van het gebied te versterken.