HOME | projecten | _INFRA | Herinrichting Bloemwijk
PDF

Herinrichting Bloemwijk

Alkmaar

In de Alkmaarse wijk Bloemwijk zijn de bestaande woningen in slechte staat, waardoor de renovatie niet langer verantwoord is. Woningcorporatie Van Alckmaer heeft besloten om deze woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Dit project biedt niet alleen de mogelijkheid voor woningvernieuwing, maar ook voor een herinrichting van de wijk, gericht op klimaatadaptatie.


Alkmaar 01 oktober 2024 500.000 - 1.500.000 Stadswerk072

Herinrichting Bloemwijk

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Stadswerk072
Opleverdatum 01 oktober 2024
Locatie Alkmaar

De nieuwe inrichting van Bloemwijk richt zich op het duurzaam beheren van hemelwater. Dit zal ondergronds worden opgeslagen om het langzaam af te voeren naar de omgeving, wat zorgt voor het verminderen van wateroverlast tijdens zware regenbuien en tevens voor verkoeling op warme dagen. Het huidige gemengde rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel en de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht.

De werkzaamheden omvatten onder andere straat- en rioolwerk, grondwerk, en de aanleg van een waterbergende fundering onder de rijbaan. Er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals PVC voor het riool in verschillende diameters, drainage- en infiltratieroosters en er wordt aandacht besteed aan groenvoorzieningen en openbare verlichting. Secundaire materialen worden ingezet om de duurzaamheid van het project te verhogen. Het project omvat de Grensstraat, Eikelenbergstraat, Tulpstraat, Schagenstraat en een gedeelte van de Dahliastraat.