HOME | projecten | Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct
PDF

Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct

Warmond

In de bruisende gemeenschap van Warmond staat een belangrijk infrastructureel project op het punt te beginnen: de broodnodige herstelwerkzaamheden aan het spoorviaduct. Deze ingreep is essentieel gebleken na grondig onderzoek tijdens onderhoudswerkzaamheden in opdracht van de Gemeente Teylingen vorig jaar.


Warmond 27 oktober 2023 0 - 500.000 Gemeente Teylingen

Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Gemeente Teylingen
Opleverdatum 27 oktober 2023
In realisatie
Locatie Warmond
Herstelwerkzaamheden spoorviaduct

De rijbaan onder het spoorviaduct in Warmond moeten worden gerepareerd. Dat is gebleken tijdens onderhoudswerkzaamheden vorig jaar in opdracht van de Gemeente Teylingen. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan het spoorviaduct is schade aan de rijbaan waargenomen. De betonnen rijvloer ligt los van de onderliggende betonconstructie. Hierdoor kan de schade aan de rijbaan steeds groter worden en kan zout dooiwater (chloride) de wapening van de onderliggende betonconstructie aantasten. Dit geldt ook voor de pompkelder. Als er geen maatregelen tegen het indringen van zout dooiwater worden genomen, kunnen er gaten ontstaan in de rijbaan waardoor de veiligheid in geding komt. Vorige maand is er een vooronderzoek uitgevoerd om de exacte schade aan het wegdek vast te stellen. Daarom kunnen wij nu goed voorbereid onze werkzaamheden uitvoeren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het herstellen van het wegdek en de pompkelder. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd: herstellen en reinigen van beton; opbreken van betonverharding en opnieuw aanbrengen van verharding; vervangen van de pompinstallatie; overige werkzaamheden, zoals het uitvoeren van verkeersmaatregelen. Vooral de werkzaamheden aan het beton, opbreken en herstellen, kan geluid- en stofhinder geven. Wij plaatsen een tent met daaromheen geluid reducerende bouwhekken om ons werkterrein die deze geluid- en stofhinder voor de omgeving vermindert.

Planning

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf maandag 2 oktober en duren de gehele maand oktober. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid. Hieronder leggen wij deze gevolgen uit. Onze reguliere werktijden zijn van 07.00 tot 16.00 uur op maandag tot en met vrijdag.

Bereikbaarheid

Om de herstelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan onder het spoorviaduct volledig afgesloten. Dat betekent dat Warmond gedurende deze vier weken afgesloten zal zijn voor autoverkeer vanuit en in de richting van Oegstgeest. Fietsers en voetgangers kunnen vanuit beide richtingen gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad aan de Padoxlaan zijde. Gedurende deze periode rijdt buslijn 50 (Haarlem – Leiden) om Warmond heen via de N444 en de A44. Er worden pendelbussen ingezet tussen station Sassenheim en halte Sweilandstraat in Warmond op maandag-vrijdag 06:00 uur – 09:30 uur & 15:30 uur – 19:45 uur en op zaterdag tussen 11:30 uur en 18:30 uur. Reizigers kunnen in Sassenheim overstappen op o.a. buslijn 50 richting Leiden of Haarlem. De pendelbus rijdt NIET op zondag en het gebruik van de pendelbus is gratis.

 Meer informatie

Voor meer informatie over deze wegwerkzaamheden kunt u kijken op de website Melvin. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via 0252-783575.

Op de hoogte worden gehouden?

Download de BouwApp! Hierin plaatsen wij regelmatig een

korte update van de voortgang en de te verwachten hinder.

U kunt de BouwApp gratis downloaden via de App Store of Google Play: zoek in de app naar ‘Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct Warmond’.

  • Open het project en klik op ‘volgen’.
  • Selecteer betreffende doelgroep.