HOME | projecten | Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct
PDF

Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct

Warmond

In de bruisende gemeenschap van Warmond heeft K_Dekker een belangrijk infrastructureel project uitgevoerd: de broodnodige herstelwerkzaamheden aan het spoorviaduct. Deze ingreep is essentieel gebleken na grondig onderzoek tijdens onderhoudswerkzaamheden in opdracht van de Gemeente Teylingen in 2022.


Warmond 27 oktober 2023 0 - 500.000 Gemeente Teylingen

Herstelwerkzaamheden rijbaan spoorviaduct

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Teylingen
Opleverdatum 27 oktober 2023
Gerealiseerd
Locatie Warmond
Herstelwerkzaamheden spoorviaduct

De rijbaan onder het spoorviaduct in Warmond moesten worden gerepareerd. Dat is gebleken tijdens onderhoudswerkzaamheden vorig jaar in opdracht van de Gemeente Teylingen. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan het spoorviaduct is schade aan de rijbaan waargenomen. De betonnen rijvloer lag los van de onderliggende betonconstructie. Hierdoor kon de schade aan de rijbaan steeds groter worden en kon zout dooiwater (chloride) de wapening van de onderliggende betonconstructie aantasten. Dit gelde ook voor de pompkelder. Als er geen maatregelen tegen het indringen van zout dooiwater werden genomen, konden er gaten ontstaan in de rijbaan waardoor de veiligheid in geding kwam. Vorige maand is er een vooronderzoek uitgevoerd om de exacte schade aan het wegdek vast te stellen. Daarom konden wij goed voorbereid onze werkzaamheden uitvoeren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betroffen het herstellen van het wegdek en de pompkelder. De volgende werkzaamheden werden uitgevoerd: herstellen en reinigen van beton; opbreken van betonverharding en opnieuw aanbrengen van verharding; vervangen van de pompinstallatie; overige werkzaamheden, zoals het uitvoeren van verkeersmaatregelen. Wij plaatsten een tent met daaromheen geluid reducerende bouwhekken om ons werkterrein die geluid- en stofhinder voor de omgeving verminderde.