HOME | projecten | Nieuwbouw twee 20/10 kV transformatorruimten Wieringerwerf
PDF

Nieuwbouw twee 20/10 kV transformatorruimten Wieringerwerf

Wieringerwerf

In Wieringerwerf heeft K_Dekker twee trafocellen ter uitbreiding van het bestaande regelstation gerealiseerd. Het regelstation is gelegen aan de Medemblikkerweg.

 


Wieringerwerf 25 juni 2021 0 - 500.000 Reddyn BV

Nieuwbouw twee 20/10 kV transformatorruimten Wieringerwerf

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Reddyn BV
Architect Constructeur Strackee
Opleverdatum 25 juni 2021
Gerealiseerd
Locatie Wieringerwerf

De twee trafocellen worden gebruikt voor het plaatsen van een transformatoren. Een transformator is onderdeel van de energiedistributie van Nederland. In een transformator wordt de elektrische spanning van grootte veranderd zodat netten en verbindingen met verschillende netspanningen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De transformatoren zetten 20 kV om in 10 kV (kilovolt) voor de energievoorziening van de omliggende omgeving.

Er werd gebouwd op een locatie tussen een gemaal en een bedrijfspand, waardoor het een zeer krappe bouwplaats was. De keerwand van het gemaal zit 30 centimeter van de buitenzijde van de kelderwanden af. Aan de andere zijde staat een bestaand pand op drie meter afstand. Er zit 1 meter tussen de bouwput en de bestaande trafocel. De bestaande trafocel is open van boven en in bedrijf, hierdoor diende er rekening gehouden te worden met extra veiligheidsvoorzieningen. Zo werd er voor het hijsen een speciaal hijsplan opgezet, om gevaren met de open spanning te voorkomen.

Het project ligt direct aan de Medemblikkerweg. Omdat er op deze weg met zeer hoge snelheden wordt gereden, was de toegang vanuit deze zijde onveilig. Hierom is ervoor gekozen om een speciale bouwweg te realiseren voor een veilige toegang van het bouwterrein.