HOME | projecten | Realisatie batterijopslaglocatie GIGA Giraffe
PDF

Realisatie batterijopslaglocatie GIGA Giraffe

Amsterdam

Aan de Westhavenweg in de ‘Port of Amsterdam’ werken we als hoofdaannemer mee aan de realisatie van een gigantische batterijopslaglocatie, waar duurzaam opgewekte energie tijdelijk wordt opgeslagen om zo het elektriciteitsnet te stabiliseren door vraag en aanbod van groene energie beter in balans te brengen.


Amsterdam 01 augustus 2025 500.000 - 1.500.000 Giga Storage B.V.

Realisatie batterijopslaglocatie GIGA Giraffe

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Giga Storage B.V.
Opleverdatum 01 augustus 2025
In realisatie
Locatie Amsterdam

De batterij, genaamd GIGA Giraffe, heeft een capaciteit van 10 MW en 47 MWh. en stelt het elektriciteitsnetwerk in staat om de energiepieken tijdens de zonnige uren op te slaan en het energiesysteem in balans te houden bij een groeiend aandeel van onvoorspelbare maar wel duurzame energie opwek.

Onze werkzaamheden omvatten het volledige civieltechnische bouwproces, waaronder het uitvoeren van grondwerken, het realiseren van fundaties, riolering en de installatie van het OBAS-systeem. Daarnaast zorgen we voor de aanleg van hekwerken,  toegangspoorten, de tijdelijke en permanente ontsluiting van het terrein en de bouwplaats inrichting.

In nauwe samenwerking met onze bouwpartner Van den Heuvel en opdrachtgever GIGA Storage, dragen wij bij aan de uitbreiding van energieopslagcapaciteit en zetten we ons gezamenlijk in voor een groenere toekomst. We kijken uit naar de volgende fase van de bouw van deze baanbrekende energieopslagfaciliteit. Samen maken we een verschil!