HOME | nieuws | _INFRA | Succesvol Pinksterweekend op station Castricum

Succesvol Pinksterweekend op station Castricum

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Hoewel de meeste collega’s genoten van een extra lang Pinksterweekend, zijn er ook een aantal bikkels het hele weekend doorgegaan. Tijdens een treinvrije periode (TVP) van 76 uur is er veel werk verricht op station Castricum. Ondanks het slechte weer (harde wind en regen) is deze TVP bijzonder succesvol verlopen. Maar liefst 13 uur eerder dan gepland is het treinverkeer weer vrijgegeven.

Foto’s: Gerrit Serné

 

Tijdens deze buitendienststelling zijn de twee bouwputten voor de realisatie van de liften gemaakt en de nieuwe entree aan de westzijde van het station. De damwandplanken zijn tijdens de TVP getrild in het middenperron en aan de westzijde. De bouwkuip voor de lift op het perron is deels uitgegraven. Hierin is het benodigde stempelframe voor de stabiliteit van de bouwkuip tijdens de werkzaamheden ingehesen en aangebracht.

Wanneer gestart wordt met de betonwerkzaamheden wordt de reizigerstunnels deels afgesloten. De huidige entree aan de westzijde is tot het einde van dit jaar afgesloten. Om de capaciteit van reizigers aan te kunnen en de hinder zoveel mogelijk te beperken is tijdens dit weekend ook de hellingbaan verbreed. Hierdoor kunnen de reizigers toch gemakkelijker op het perron komen.

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.