HOME | nieuws | Beschut woonhofje in Schoorl

Beschut woonhofje in Schoorl

Ontwikkeling en bouw woningen Idenslaan Schoorl

Gepubliceerd op

Dat het in Schoorl prachtig wonen is, is geen nieuws. Dat er op een steenworp afstand van het centrum van het dorp, mooi verscholen in het groen, acht nieuwe woningen bij komen is wel heel leuk nieuws. K_Dekker is van a tot z betrokken bij dit project.

Wat is begonnen met de sloop van een voormalig appartementenhotel van de familie De Nijs uit Schoorl eindigde dit voorjaar bij de definitieve overdracht van de sleutels aan de nieuwe huiseigenaren. Bij dit woningbouwproject kon K_Dekker op de expertise van medewerkers uit vrijwel alle disciplines leunen. Van meedenken met het ontwerp tot en met het aanleggen van bestrating en openbaar groen.

Aan de Idenslaan is een beschut hofje gecreëerd met acht nieuwe woningen: vijf villa’s en drie geschakelde woningen. Vanaf de sloop van het hotel, vervolgens het bouwrijp maken van het stuk grond medio 2020 tot en met de oplevering van de woningen aan de kopers en de publieke ruimte aan de gemeente deze zomer speelt K_Dekker een centrale rol. “Dat multidisciplinaire aspect van dit project is echt een kolfje naar onze hand. We hebben kennis van infra, bouw en projectontwikkeling én kunnen snel schakelen doordat we uiteindelijk allemaal collega’s zijn. Want plannen is bij zo’n project stap één, flexibel in kunnen spelen op kleine en grote onvoorziene omstandigheden is een tweede. Als je alle facetten van het bouwproces in eigen hand hebt en écht de regie hebt, loopt zo’n totaalproject veel soepeler”, legt werkvoorbereider Freek Oldenburg uit.

samen van a tot z

Multidisciplinair houdt bij dit project niet alleen in dat K_Dekker bouwtechnisch een breed palet aan werkzaamheden uitvoert, het bedrijf moet ook alles afstemmen en bespreken met een keur aan betrokken partijen. “Opdrachtgever, makelaar, kopers, gemeente, nutsbedrijven, omwonenden, leveranciers, onderaannemers: je communiceert op veel verschillende niveaus. Daarbovenop heb je met uiteenlopende belangen te maken – al die processen willen we in goede banen leiden”, vertelt Freek Oldenburg. Dat dat prima gelukt is, beaamt Huub Tiebie, die optreedt als woordvoerder van de opdrachtgever van het project. “Je geeft zo’n compleet traject alleen uit handen als je vertrouwen in de regisseur hebt.”

duurzaam

De woningen zijn ontworpen volgens de moderne duurzaamheidsnormen. “Dus liggen er straks zonnepanelen op de daken, hebben de woningen stuk voor stuk een hoge isolatiewaarde en is er bij de bouw zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen.”

PROJECTINFORMATIE

Ontwikkeling en bouw woningen Idenslaan Schoorl

Schoorl

Acht nieuwe woningen – vijf vrijstaand en drie-onder-één-kap – heeft K_Dekker midden in Schoorl ontwikkeld en gerealiseerd, vlak achter het duin- en bosgebied en tussen bestaande bebouwing. Sloop van de bestaande bebouwing, infra én bouw op een postzegel in een groene omgeving. Dat vereiste aandacht.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.