HOME | nieuws | _INFRA | K_Dekker: veelzijdige aannemer met een voorkeur voor uitdagingen

K_Dekker: veelzijdige aannemer met een voorkeur voor uitdagingen

Vervangen drie (monumentale) bruggen Vijzelstraat

Gepubliceerd op

Een team van 180 man, alle kennis in eigen huis, multidisciplinair en veelzijdig, dat is familiebedrijf K_Dekker. Vanuit drie vestigingen – Warmenhuizen, Krabbendam en Amsterdam – werken dagelijks gepassioneerde werknemers aan grote en kleinere projecten voor opdrachtgevers in de bouw en industrie, maar ook voor overheden en particulieren. Van utiliteitsbouw tot grond-, wegen- en waterbouw: de veelzijdigheid van het aannemersbedrijf komt overal bovendrijven.

Bedrijfsleider Jeroen van Velzen en commercieel technisch manager Rick Zutt werken beiden al jaren bij K_Dekker en ademen dezelfde gedrevenheid als hun collega’s. Vol vuur vertellen ze over unieke projecten zoals het vervangen van twee monumentale bruggen in de Vijzelstraat in Amsterdam en de verbouw van het Vossius College in Amsterdam-Zuid. “We hebben veel ervaring in binnenstedelijk bouwen. Van probleemstelling tot oplevering: wij hebben alle disciplines in huis om projecten van A tot Z zelf uit te voeren. Wij onderscheiden ons door multidisciplinair te zijn: we doen alles in eigen beheer en hoeven vrijwel geen onderaannemers in te schakelen. Onze timmerlieden kunnen bijvoorbeeld ook funderingen voor betonbouw zetten en kozijnen stellen. Onze ploeg kent elkaar van haver tot gort, onze mensen hebben aan een half woord genoeg en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Bij ons is de basis de klantvraag: wat zijn nu precies de wensen van de klant? Wij zoeken bij elk nieuw project de mensen uit die het beste in staat zijn om dit project te runnen, die affiniteit hebben met de klant en de aard van het project. Zo stellen we een team samen waarvan we weten dat die een goede invulling geeft aan de klantvraag.”

‘Wij houden wel van een uitdaging’

De juiste mensen op de juiste plek zorgt voor een kortere doorlooptijd én voor een doorgaand proces. Dat is niet alleen het geval in de Vijzelstraat in Amsterdam, waar het verkeer gewoon door moet kunnen blijven rijden terwijl K_Dekker drie bruggen vervangt, maar ook in bijvoorbeeld fabrieken. “Wij hebben ook opdrachtgevers in de industrie en de voedselketen. Als wij voor een klant als Campina in één van hun fabrieken aan het werk zijn, moeten hun medewerkers gewoon hun werk kunnen doen. Die logistieke uitdaging, daar hebben wij plezier in. En dat merkt de klant: wij denken aan de voorkant mee en zorgen voor een soepel verloop.”

Werken tijdens de coronacrisis

Ook tijdens de coronacrisis gaat veel werk gewoon door. Van Velzen en Zutt vertellen dat K_Dekker zich houdt aan de richtlijnen zoals Bouwend Nederland ze heeft opgesteld. “Bovendien hebben we zelf aanvullende protocollen geschreven. Bij het werk in de buitenlucht ondervinden we weinig hinder van de coronamaatregelen. Voor binnenwerk geldt dat we gewend zijn aan hoge veiligheids- en hygiëne-eisen, dankzij opdrachtgevers zoals onderwijsinstellingen, overheden maar ook de (voedings)industrie. Wij zijn trede 3 gecertificeerd op de Veiligheidsladder: veilig handelen wordt bij ons actief beloond.”

‘De toekomst? Nog veelzijdiger!’

Van Velzen en Zutt zien de toekomst van K_ Dekker zonnig in. “Onze ambitie is om ons nóg beter te onderscheiden in de multidisciplinaire markt en complexe omgevingen. Ook voor bouwkundig tekenwerk, engineering en civiel werk hebben wij ervaren mensen in huis en wij houden van veelzijdige klussen die we van begin tot eind kunnen uitvoeren. Het volledig ontzorgen van de klant in uitdagende werkomgevingen: daar krijgen wij een kick van. Onze opdrachtgevers weten dat ook, met velen van hen hebben we echt een langetermijnrelatie. Ze komen steeds bij ons terug. En dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Renoveren bruggen Vijzelstraat in opdracht van Gemeente Amsterdam

Bij het (gedeeltelijk) renoveren van drie bruggen over de Vijzelstraat in Amsterdam trekt K_Dekker samen op met hoofdaannemer Max Bögl. “Twee van de drie bruggen zijn monumentaal, wij verrichten ook restauratiewerkzaamheden aan de monumentale onderdelen. Dit project is een enorme uitdaging. Ons logistieke proces verloopt grotendeels over de grachten, want het verkeer moet door kunnen blijven rijden. We kennen de vaarwegbeheerders, Waternet en openbaar vervoerder GVB gelukkig goed, die communicatie verloopt prima. Wij zijn trots op deze klus en vinden het fantastisch er zo’n grote bijdrage aan te mogen leveren.” K_Dekker kijkt er naar uit om in de toekomst veel meer bruggen te vervangen en kademuren te restaureren. “Specialistisch werk waar we veel voldoening van krijgen.”

Verbouw bedrijfspand AAK

K_Dekker verbouwt momenteel ook het bedrijfspand van AAK in Zaandijk. AAK Netherlands raffineert plantaardige oliën en vetten voor voedingsmiddelen. “We vervangen de bestaande vloer door een nieuwe betonvloer, we brengen een nieuwe vloercoating aan en we verplaatsen en vergroten een aantal doorgangen.” Ook bij dit project moet het team rekening houden met het dagelijkse werk dat in de fabriek plaatsvindt. “Het productieproces moet continu door kunnen gaan, daarom moeten wij onze werkzaamheden geleidelijk uitvoeren en zijn onze planning en de veiligheid enorm belangrijk voor de klant. Daar geven we uiteraard gehoor aan: we zijn het gewend!”

Verbouw Vossius College

Voor het Vossius College in Amsterdam- Zuid heeft K_Dekker nieuwe, ondergrondse gymzalen gebouwd. Daarnaast worden er renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan dit Rijksmonumentale pand. “Tijdens de bouw van de gymzalen is er brand uitgebroken in de school. Vreselijk, maar gelukkig in een ander deel dan waar wij bezig waren. Wij zijn bij elk project enorm betrokken, dus ook hier hebben we meteen geïnformeerd hoe wij konden helpen. We hebben de brandschade kunnen herstellen. Bij een opdracht als deze komen al onze kwaliteiten samen.”

 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.