HOME | PROJECTEN | INFRA | BOUWRIJP MAKEN KERKBUURT

BOUWRIJP MAKEN KERKBUURT

WIJDENES

PDF

Het stuk grond bij de Kerkbuurt in Wijdenes waar 62 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd gaat K_Dekker helemaal bouwrijp maken. Ook wordt het terrein rondom voorzien van beschoeiingen en komt er een vaarduiker en een brug.


Wijdenes 01 september 2020 500.000 - 1.500.000 SED werkorganisatie

BOUWRIJP MAKEN KERKBUURT

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER SED werkorganisatie
ARCHITECT Unihorn, Scharwoude
OPLEVERDATUM 01 september 2020
STATUS In realisatie
LOCATIE Wijdenes

Het ruim 38.000 vierkante meter grote terrein huisvest straks een complete woonwijk. Het bouwrijp maken bestaat met name uit het opschonen van het terrein: afgraven van grond, verwijderen van begroeiing en andere reguliere werkzaamheden die bij het bouwrijp maken van de grond komen kijken. Verder zal K_Dekker het complete terrein profileren en de hoofdriolering inclusief de aansluitingen naar de geplande huizen aanleggen en tijdelijke wegen asfalteren.

Ook brengt K_Dekker beschoeiingen en vlonders aan waar het stuk grond grenst aan het water. En worden er twee kunstwerken, waaronder een vaarduiker en een brug met een stalen damwand, gerealiseerd.

CODENAAM SALLY

Dat deze akker een hoofdrol speelde voor het West-Friese verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog is nu – op een gedenkteken na – niet meer te zien. Het veld fungeerde namelijk als afwerpterrein: de geallieerden dropten er wapens en munitie voor de ondergrondse strijdkrachten. Codenaam: Sally. Overigens is het niet de verwachting dat het werk oponthoud gaat ondervinden van dit oorlogsverleden: alle wapens die er ooit gedropt zijn, zijn al geborgen.

De werkzaamheden zijn in maart gestart en worden naar verwachting in september 2020 afgerond.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Tulpen voor de buren van onze projecten!

Vandaag hebben we weer veel mensen blij gemaakt. Na onze geslaagde actie met de aspergepakketten voor onze medewerkers, waren nu de buren van veel van onze projecten aan de beurt. We hebben ze allemaa...
Lees verder