HOME | projecten | _INFRA | Infra en bouw starterswoningen Zonnesteen Heerhugowaard
PDF

Infra en bouw starterswoningen Zonnesteen Heerhugowaard

Heerhugowaard

Bij de realisatie van twintig starterswoningen in Heerhugowaard speelde een aantal factoren een grote rol: de locatie, het bouwteam en de doelgroep. Die drie factoren maakten het tot een uniek project waarbij de intensieve voorbereiding bepalend was voor het succesvolle verloop.


Heerhugowaard 31 januari 2017 1.500.000 - 5.000.000 HJM BV / Bouwcombinatie K_Dekker & De Geus Bouw

Infra en bouw starterswoningen Zonnesteen Heerhugowaard

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever HJM BV / Bouwcombinatie K_Dekker & De Geus Bouw
Architect Sophia Engineering / HB Adviesbureau
Opleverdatum 31 januari 2017
Gerealiseerd
Locatie Heerhugowaard

In Heerhugowaard heeft de bouwcombinatie K_Dekker/De Geus bouw twintig praktisch ingedeelde rug-aan-rug starterswoningen gerealiseerd. De voorbereiding bleek van cruciaal belang, juist omdat er werd gewerkt in een bouwcombinatie. K_Dekker was verantwoordelijk voor werkvoorbereiding en projectleiding, De Geus deed uitvoering en inkoop.

Allereerst werkte Sophia Engineering de woningen uit in 3D BIM. Door alle afzonderlijke 3D-modellen van de verschillende disciplines in elkaar te schuiven, werd snel duidelijk waar eventuele conflicten konden ontstaan. Ook kon dankzij deze aanpak de planning heel scherp worden afgestemd met alle partijen. Dat voorwerk betaalde zich uit: tijdens de uitvoering liep alles op rolletjes. Een verademing voor de omwonenden die toch een paar maanden een forse bouwput naast hun woning hadden. Omdat er volop met prefab elementen is gewerkt bij de bouw van de woningen, kon het werk op de bouwlocatie zelf tot een minimum beperkt worden en hoefden de timmerlieden en metselaars niet onnodig te wachten.

K_Dekker bouw & infra heeft voor dit project ook het riool aangelegd en het straatwerk gerealiseerd.