HOME | projecten | _KLEINBOUW | Nieuwbouw eindpunthuisje Julianaplein (Amstelstation)
PDF

Nieuwbouw eindpunthuisje Julianaplein (Amstelstation)

Amsterdam

In navolging van het eindpunthuis – die op elk begin- en eindpunt van de tram- en buslijnen in Amsterdam te vinden zijn – aan de Slotermeerlaan, is het eindpunthuis aan het Julianaplein (Amsterdam Amstel) gerealiseerd.


Amsterdam 13 december 2019 500.000 - 1.500.000 GVB

Nieuwbouw eindpunthuisje Julianaplein (Amstelstation)

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever GVB
Architect Office Winhov
Opleverdatum 13 december 2019
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

K_Dekker heeft met het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB een raamcontract voor vier jaar (met optie tot verlenging) voor het realiseren van deze eindhuisjes voor het rijdend personeel van GVB. In de accommodaties zit niet alleen een pauzeruimte voor het rijdend personeel, maar vaak ook werkruimte voor overige medewerkers. De personeelshuisjes worden ook wel ‘eindpunthuisjes’ genoemd.

Binnenstedelijk

Nabij het monumentale Amstelstation is aan de Noord- West zijde het plein opnieuw ingedeeld.  K_Dekker heeft hier eindpunthuis Julianaplein voor het GVB gerealiseerd. Door de herinrichting van het gebied en het binnenstedelijke karakter moest er goed rekening worden gehouden met de omgeving, maar ook met de logistieke aan- en afvoer: de bouwplaatsruimte was beperkt. In Bouwteam was K_Dekker al vanaf de ontwerpfase tot aan de het uitvoeringsontwerp betrokken bij het project, wat de realisatie zeker ten goede zal hebben gedaan.

Het eindhuis is gefundeerd op staal en geheel voorzien van een aluminium gevelbekleding. De aluminiumkozijnen + beglazing in de rondingen zijn ook rond uitgevoerd. Verder is het een gasloos en energiezuinig gebouw (energielabel A++) door middel van onder andere een bodemwarmtepomp, en LED verlichting.

BIM 360

Nog een duurzaam weetje: dit project is volledig papierloos uitgevoerd. Middels BIM 360, een gezamenlijk online platform, hebben alle partijen samengewerkt. Door het verzamelen van actuele informatie en het werken uit één en dezelfde bron is het mogelijk om efficiënter en sneller te werken. In één keer goed!