HOME | nieuws | _INFRA | Start werkzaamheden ovonde N241 Langereis gemeente Opmeer

Start werkzaamheden ovonde N241 Langereis gemeente Opmeer

Aanleg ovonde Langereis N241

Gepubliceerd op

De werkzaamheden voor het project Ovonde N241 Langereis in de gemeente Opmeer zijn van start gegaan. Samen met Dura Vermeer realiseert K_Dekker bouw & infra de aanleg van de ovonde (ovale rotonde) die de bestaande kruisingen van de A.C. de Graafweg (N241) met de Langereis en de Dijkweg zal vervangen. De aansluitingen op alle bestaande wegen blijven behouden. Daarnaast wordt de bestaande brug verwijderd en worden drie nieuwe bruggen aangelegd.
Deze ovonde verbetert de doorstroming en de veiligheid van deze omgeving. Om de verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken wordt het project in fases uitgevoerd. De eerste bouwfase van de ovonde loopt tot augustus 2017. De eerste damwanden zijn geplaatst en kabels en leidingen worden verlegd. Daarnaast start de bouw van de nieuwe bruggen. De werkzaamheden duren tot juni 2018.

PROJECTINFORMATIE

Aanleg ovonde Langereis N241

Opmeer

Doorstroming, veiligheid én leefbaarheid op en rondom de aansluiting op de N241 bij Langereis moesten beter, vond de provincie. Op de plek waar verschillende wegen uitkwamen op de A.C. de Graafweg (N241) en waar bestaande bruggen met hoogteverschillen en een onoverzichtelijke bocht zaten, verrees een ovale rotonde: de ovonde van Langereis.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.