Warmond en Oegstgeest zijn weer verbonden

Vervangen Warmonderhekbrug

Gepubliceerd op

De drukke verbinding tussen Oegstgeest en Warmond die door het vervangen van de Warmonderhekbrug langdurig buiten gebruik is, gaat niet onopgemerkt  voorbij. Dinsdag 24 mei is de brug eindelijk weer geopend! Wethouder Heleen Hooij heeft samen met dorpshistorica Anja Schrage tijdens een feestelijke bijeenkomst de, voor de brug zo kenmerkende historische tolhekken onthuld. De hekken en schildjes met het wapen van Warmond zijn volledig gerestaureerd door een gespecialiseerde ambachtelijke smederij.

 

Bouwteam

De oude brug was aan het einde van zijn levensduur en omdat de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd is besloten de brug volledig te vervangen. In bouwteam heeft K_Dekker dit samen met HLTsamen en Nebest uitgevoerd.

K_Dekker heeft de Warmonderhekbrug volledig vervangen. Door het plaatsen van een tijdelijke fietsbrug naast de te vervangen brug, konden fietsers en voetgangers nog wel de oversteek maken.

Afgelopen weekend is het gehele weekend gewerkt aan de asfaltering en het leuningwerk van de brug. Daarnaast is het drukke kruispunt bij de brug volledig opnieuw ingericht en voorzien van een nieuwe verkeersregelinstallatie. De verwachting is dat vanaf woensdagavond alles gereed is en de twee dorpen weer als vanouds verbonden zijn

Tolbrug

Tot 1954 was de Warmonderhekbrug een tolbrug. De tol in Warmond werd ingesteld in 1639 en al vrij snel kocht de heer van Warmond het onderhoud van brug en weg af, terwijl hij wel tol bleef heffen. Dus bijna 300 jaar tolheffing zonder dat daar nog een verplichting tegenover stond. Daarmee was Warmond de langst bestaande tolbrug in Nederland.

PROJECTINFORMATIE

Vervangen Warmonderhekbrug

Warmond

In Warmond heeft K_Dekker in bouwteam samen met HLTsamen en Nebest de Warmonderhekbrug vervangen. Deze brug moest vervangen worden omdat uit inspecties is gebleken dat de huidige brug nagenoeg aan het eind van de levensduur was en de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vernieuwde vestiging Krabbendam na brand

Krabbendam

Gepubliceerd op

Zondag 18 oktober van het vorige jaar werd K_Dekker opgeschrikt door een brand in het kantoor vestiging Krabbendam. De brand in de archiefruimte op de begane grond was snel onder controle, de waterschade viel mee maar de rookschade was enorm. Tegen het einde van het jaar waren alle installatie onderdelen, plafonds, vloerbedekking en raamdecoratie op beide verdiepingen van het kantoor verwijderd en was ca. 50% van de wanden gestript en ontdaan van isolatie. Begin dit jaar kon de kleinbouw starten met de heropbouw. In slechts 10 weken heeft het team deze klus geklaard, waardoor vanaf half maart de werkplekken weer konden worden ingericht.

Naast een aantal praktische aanpassingen ten behoeve van de werkplekken en vergaderruimtes die vergroot zijn, is er voor wat betreft kleur en materialen verbinding gezocht met het kantoor te Warmenhuizen. Inmiddels is de vestiging weer geopend en kunnen werken enkele collega’s weer met veel plezier in het kantoor te Krabbendam.

I.v.m. de coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk een opening te organiseren voor alle collega’s. Om toch het mooie resultaat te kunnen laten zien heeft de kleinbouw samen met Sophia Engineering en de Werf een video opgenomen met een rondleiding door de vernieuwde vestiging. Deze video kun je bekijken via de YouTube link onderaan de foto’s.

 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Renovatie drinkwaterproductiegebouwen Waternet, eerste locatie gereed

Renovatie gebouw & terreininrichting Waternet Leiduin

Gepubliceerd op

Echt alles komt samen bij de grootschalige renovaties die we uitvoeren voor Waternet in Amsterdam en omgeving. De levensduur van de panden wordt aanzienlijk verlengd, waardoor er de komende 30 jaar geen grote onderhoudswerkzaamheden hoeven te worden uitgevoerd. Het was niet altijd eenvoudig, maar het resultaat mag er zijn! En hoe mooi is het om op zo’n prachtige locatie midden in de natuur te mogen werken?

Een strikt hygiëneprotocol, intensieve afstemming over fasering, tekeningen en planning, doorgaande bedrijfsvoering van de drinkwaterproductie en tijdelijke maatregelen om te voorkomen dat er verstoring optreedt van de drinkwaterproductie tijdens de renovatie. Dat alles staat garant voor een complex werk qua voorbereiding en uitvoering, waarbij we werden uitgedaagd onszelf op vele vlakken te overtreffen.

Voor en na
Voor en na

Begin maart heeft het projectteam van K_Dekker, Team Waternet, het laatste gerenoveerde gebouw opgeleverd op een van de locaties van Waternet in Amsterdam West. Na ruim 2 jaar, waarin ruim 10 gebouwen volledig zijn gerenoveerd, maar ook de gehele terreininrichting is vervangen, zit ons werk er daar op. De renovatie bestond globaal uit het vervangen van de daken, het vervangen of renoveren van de gevels (het vervangen van gevelbekleding, kozijnen en deuren, danwel schoonmaken en schilderen van de gevels) en het vervangen/aanpassen van gebouw gebonden installaties.

Ondertussen zijn we voor een vervolgopdracht ook al ruim een jaar bezig op twee andere locaties, met het renoveren van nog een 3-tal gebouwen en restauratiewerkzaamheden aan een aantal prachtige monumentale panden. En inmiddels wordt sinds begin dit jaar voor een tweede vervolgopdracht de renovatie van nog 3 drinkwaterproductiegebouwen op een van die locaties voorbereid, welke na de bouwvak in uitvoering gaan.

Wij zijn trots op het resultaat en danken Waternet hartelijk voor het vertrouwen in ons. Ook willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om onze betrokken partners en leveranciers te bedanken voor hun flexibiliteit en inzet.

 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van oude fabriek naar werken en wonen in een park

Realisatie woon-werk complex H-Park

Gepubliceerd op

Op een voormalig fabrieksterrein, verstopt in een jaren 30 woonwijk, een modern werk-wooncomplex realiseren met volop aandacht voor de natuurlijke aspecten van het terrein. Dat is het H-Park midden in Hilversum in het kort. Een levendige, moderne locatie die nog nadrukkelijk de industriële en dynamische sfeer van toen ademt.

In het complex aan de Oude Amersfoortseweg produceerde Beiersdorf ooit verzorgingsproducten. Later zat de NOS er en daarna de Hogeschool van de Kunsten. Van de vier oorspronkelijke panden werd voor aanvang van de renovatie het kleinste gebouw gesloopt. K_Dekker startte vervolgens met de gefaseerde renovatie van de resterende drie gebouwen. “Dat begon met het herstellen van het betonskelet en het keimen van de gevel. Ook hebben we op veel plekken het metselwerk gerenoveerd en de gevels op allerlei manieren opgeknapt. Daarna konden de timmermannen aan de slag en hebben we meer dan vijfhonderd kozijnen gemonteerd”, vertelt Hans Dekker van K_Dekker.

HERSTELWERK

Behoud van de industriële uitstraling was een belangrijke voorwaarde. Met het invliegen van baksteenspecialisten en precies herstelwerk is dat goed gelukt, vindt Mark Tesselaar van Landmark Vastgoed Management BV. “Tussen de twee grootste panden heeft K_Dekker een overdekt, glazen atrium gerealiseerd. Ook is de kelder onder het grootste gebouw met een uitgegraven talud voorzien van ramen en flinke lichtinval waardoor ook die ruimte helemaal functioneel is nu.” Het derde pand, een bijgebouw waarin de stoommachines van de fabriek stonden, heeft een complete metamorfose ondergaan. “Al kan het er nog steeds flink stomen: er zetelt nu een boksschool.” Het complex herbergt nu werk-woonunits, shortstay-units en een selfservice horecavoorziening.

“De complete realisatie van dit grote project verliep relatief snel en soepel”, zegt Mark Tesselaar. “En dat zat hem met name in de goede samenwerking met ons en de strakke coördinatie. Ook communicatief was K_Dekker sterk. Korte lijnen, veel openheid en in zijn algemeenheid een houding van aanpakken. Dat zag je ook terug in slimme oplossingen om tijdwinst te boeken zoals de prefab natte groepen. Faalkosten waren er amper.”

GROENE INNOVATIE

Ook het open terrein rondom de panden is volgens ontwerp door K_Dekker compleet heringericht. Met wandel- en fietspaden, 180 parkeerplaatsen en volop groen. Zo zijn er drie ingenieuze ‘raingardens’ gecreëerd die al het regenwater van de bebouwing op het terrein opvangen zodat dat via ingekuilde infiltratiekratten langzaam in de zandgrond kan wegzakken. Hans Dekker: “De bomen en planten in deze kuilen kunnen er prima tegen om een etmaal of iets langer deels onder water te staan. Een innovatieve, groene oplossing die helemaal past in deze tijd.”

PROJECTINFORMATIE

Realisatie woon-werk complex H-Park

Hilversum

In Hilversum heeft K_Dekker meegewerkt aan de realisatie van H-Park, een modern woon-werkcomplex midden in een groene omgeving. Het werk bestond uit de renovatie van een voormalig kantoorpand en een oude fabriekshal tot een multifunctioneel complex met werk-woonunits, kantoorruimte en shortstay-units, verbonden via een glazen atrium. Ook het omliggende terrein is door K_Dekker volledig opnieuw ingericht.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevelrenovatie Instituut voor Energie en Transport te Petten

Petten

Gepubliceerd op

In opdracht van het Instituut voor Energie en Transport van de Europese Commissie’s Joint Research Centre (JRC-IET) te Petten heeft K_Dekker kleinbouw de gevelrenovatie uitgevoerd van gebouw 314. De bestaande gevels zijn voorzien van geïsoleerde sandwichpanelen. Deze upgrade is een zeer goede verbetering van het pand en is ook goed te combineren met het meerjarenonderhoud van het JRC-IET. Op deze manier kan het JRC-IET hun EU-doelstelling 20/20/20* naderen.
*De Europese Unie heeft een zogenaamde routekaart naar een concurrerende koolstofarme economie in 2050 opgesteld. De overschakeling naar een concurrerende, sociale en groene markteconomie betekent dat de Unie maatregelen moet nemen om de CO2 uitstoot tegen 2050 met 80% te verminderen ten opzichte van 1990. De eerste mijlpaal binnen deze routekaart heeft als doelstelling om voor 2020 te komen tot 20 % CO2 reductie, 20 % daling in energieverbruik en 20 % gebruik van hernieuwbare energie. ME+ heeft een uitvoerige modellering gedaan met verschillende scenario’s die aantonen hoe deze doelstelling kan worden bereikt. Het verduurzamen en energieneutraal maken van gebouwen is daar een substantieel onderdeel van.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dakopbouw Purmerend zo goed als gereed

Purmerend

Gepubliceerd op

Voor een particulier in Purmerend heeft K_Dekker Kleinbouw een extra verdieping op het bestaande woonhuis gerealiseerd.
De bestaande zolder welke als bergruimte fungeerde was te laag om te gebruiken voor extra woonruimte. Of te wel; verloren vierkante meters.
Door de bestaande zolderkap te verwijderen, de muren rondom op te trekken en het plaatsen van een nieuwe kap is er een zee van ruimte gecreëerd! Maar liefst 2 grote slaapkamers en een extra badkamer zijn er door de dakopbouw bijgekomen.

Buitenom is gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen wat op de langere termijn onderhoudskosten bespaard.

Opzoek naar extra ruimte in uw huidige woning?
Wij helpen graag uw droom te verwezenlijken!

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dakopbouw centrum Amsterdam

Gepubliceerd op

K_Dekker Kleinbouw  is gestart met de verbouwing van een woonhuis in Amsterdam. Dit woonhuis is gebouwd in een voormalig transformatorhuis en wordt reeds als woning gebruikt. De woning wordt verbouwd en uitgebreid met een extra verdieping middels dakopbouw. Voor dit bijzondere woonhuis heeft Bureau Kroner uit Den Haag een ontwerp gemaakt.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.