Om de persoonlijke begeleiding van de leerlingen fysiek beter in het gebouw te passen, maar ook om de luchtkwaliteit te verbeteren en de duurzaamheid van het gebouw een boost te geven: dat was het project in een notendop. K_Dekker realiseerde nieuwe installaties, een compleet nieuw en geïsoleerd pannendak, nieuwe kunststof kozijnen, een aantal nieuwe lokalen en spreekruimtes, een aula en nieuwe inrichtingen in lokalen en gymzaal. Het gebouw is gekwalificeerd op klasse C volgens het Programma van Eisen Frisse Scholen; voor de ventilatie-eisen voor de ventilatiehoeveelheden is zelfs klasse B aangehouden.
Geen hinder
Een van de belangrijkste redenen waarom K_Dekker deze omvangrijke klus van de gemeente gegund kreeg, zat hem in het omgevingsplan. Voornaamste eis van de gemeente was dat de buurt geen hinder van de werkzaamheden mocht ondervinden. Het tot in detail uitgewerkte plan van K_Dekker gaf de gemeente dat vertrouwen. In het plan stond bijvoorbeeld beschreven hoe de bestrating beschermd zou worden en hoe de klachtenregeling werkte. Een dieselaggregaat werd vervangen door een veel stillere hybride exemplaar op zonne-energie. Heien gebeurde met een geluidsarme en trillingsvrije heimachine.
Binnenstedelijk
Dit zogeheten binnenstedelijk bouwen – waarbij de bouwer zeer nadrukkelijk rekening moet houden met de direct omwonenden en de buurt – wordt in steeds meer gemeenten de norm. K_Dekker omarmt die ontwikkeling en zoekt per project naar manieren om de overlast serieus te beperken. Natuurlijk is dat een mooie manier om je te onderscheiden van de concurrent, maar uiteindelijk heeft gewoon iedereen daar profijt van.