HOME | projecten | _INFRA | Realisatie beweegbare fiets- en voetgangersbrug Flaneerkade Willemsoord
PDF

Realisatie beweegbare fiets- en voetgangersbrug Flaneerkade Willemsoord

Den Helder

In opdracht van Zeestad wordt er tussen het stadhart van Den Helder en Willemsoord een nieuwe beweegbare fiets- en voetgangersbrug aangelegd om beide stadsdelen met elkaar te verbinden. Op dit moment is K_Dekker samen met de betrokken partijen, de technische ontwerpfase aan het afronden, waarna de realisatie kan worden gestart.


Den Helder 27 maart 2024 0 - 500.000 Zeestad B.V.

Realisatie beweegbare fiets- en voetgangersbrug Flaneerkade Willemsoord

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Zeestad B.V.
Opleverdatum 27 maart 2024
In voorbereiding
Locatie Den Helder
Veilige verbinding

Het idee achter de aanleg is dat de 2 stadsdelen – het stadshart en het historische Willemsoord – een duidelijke en veilige route voor fietsers en voetgangers krijgen en beter met elkaar worden verbonden. Op deze manier wordt de oude Rijkswerf nog meer een onderdeel van het stadscentrum. De locatie voor de brug is gesitueerd in de zuidwestpunt van Willemsoord. Momenteel ligt er op de bewuste locatie een drijvende (pontjes)brug die horizontaal open kan (draaibaar) om schepen door te laten die verderop in het Werfkanaal afmeren.

Basculebrug

De brug krijgt een historisch karakter, gebaseerd op de voormalige Ankerparkbrug. De nieuwe brug wordt een basculebrug van staal van vijf meter breed. Fietsers kunnen straks in twee richtingen eroverheen rijden. Daarnaast komt een voetpad op de brug. Omdat er een hoogteverschil is tussen Willemsoord en de Flaneerkade, zal de Flaneerkade op de plek van de brug opgehoogd moeten worden, zodat de brug recht kan komen te liggen.

De komende tijd werkt K_Dekker samen met Zeestad en andere partijen in de omgeving aan de uitwerking van het verdere ontwerp. De technische ontwerpfase zal omstreeks juni 2023 worden afgerond waarna met de realisatie van de nieuwe brug kan worden gestart.