Bouwbericht 2021
Ons nieuwste Bouwbericht is uit! In deze nieuwe editie nemen wij u mee in de veelzijdigheid van ons familiebedrijf. Innovatie, duurzaamheid, circulair bouwen, kleine en grote projecten, alles komt voo...
Lees verder
Op het buitenterrein van de kaasfabriek heeft K_Dekker een nieuw fabriekspand, een zogeheten ijswatergebouw (211m2 BVO) met gerealiseerd. Ook is er een nieuwe betonnen funderingsplaat voor de tanken een transformatorgebouw en een leidingbrug.
Al jaren voert K_Dekker werkzaamheden uit voor FrieslandCampina in Lutjewinkel. Van klein onderhoud, tot grote ver- of nieuwbouwprojecten. Deze opdracht omvatte de nieuwbouw van een ijswatergebouw op het terrein van de kaasfabriek.
De bedrijfsvoering op het terrein van FrieslandCampina bleef doorgaan, hier moest dus goed op ingespeeld worden door de mensen van K_Dekker. Zo kon bijvoorbeeld niet zomaar al het materiaal in één keer aangeleverd worden, maar is een just-in-time logistieke planning gemaakt om orde op de bouwplaats inrichting te bewaren.
Tijdens de werkzaamheden was het van groot belang dat K_Dekker rekening hield met de zuivelproductie in de kaasfabriek. Daarvoor werden in goed overleg met de opdrachtgever en de medewerkers alle benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Dankzij de ervaring van K_Dekker met de eisen bij Friesland Campina én omdat de medewerkers op locatie beschikken over de kennis van Foodsafe en certificaten liep dat proces op rolletjes.
Het Ijswatergebouw is een ijswaterinstallatie dat ijswater maakt in een koelinstallatie. Door middel van een proces, dat werkt op ammoniak, wordt het water gekoeld tot 2 graden Celsius. Vervolgens wordt het water met behulp van pompen door de leidingbrug de fabriek ingepompt. In de fabriek wordt het water vervolgens gebruikt om de melk koud te houden.
In de fabriek staat ook een grote indampinstallatie. Deze installatie dampt de wei in. Wei is een restproduct van melk. De wei wordt ingedampt en verpoederd. Uiteindelijk gaat de wei op transport. Als de grote hoeveelheid water uit het restproduct gehaald wordt, reduceert dit de transportkosten. Tijdens het indampen verdampt het water en dik je de wei in. Dit product wordt dan ook wel “dikke wei” genoemd. In de ‘RO’ ruimte wordt een filtratie techniek toegepast. ‘RO’ betekend ‘Reverse Osmose’. De ‘RO’ installatie bestaat uit een grote pomp die de wei door het filter pompt. Hierbij blijft de wei achter in de filters.
Ons nieuwste Bouwbericht is uit! In deze nieuwe editie nemen wij u mee in de veelzijdigheid van ons familiebedrijf. Innovatie, duurzaamheid, circulair bouwen, kleine en grote projecten, alles komt voo...
Lees verder
De kaasmakerij van Friesland Campina in Lutjewinkel is de enige fabriek waar ze de echte Noord-Hollandse Goudse kaas mogen maken – van melk van Noord-Hollandse koeien. De fabriek bestaat inmidde...
Lees verder
Al jaren voeren we voor Friesland Campina werkzaamheden uit en momenteel draaien er zelfs drie afzonderlijke opdrachten tegelijkertijd. Campina is flink aan het uitbreiden met fabriekscapaciteit. We...
Lees verder
Meer projecten met deze kenmerken.