HOME | projecten | Renovatie en verduurzaming monumentaal Raadhuis
PDF

Renovatie en verduurzaming monumentaal Raadhuis

Aalsmeer

Het monumentale raadhuis in Aalsmeer is door de vakmannen van K_Dekker kleinbouw samen met de betrokken nevenaannemers volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Sinds de bouw in 1960 heeft er geen grootschalig onderhoud meer plaatsgevonden, dus een ingrijpende renovatie was dringend nodig. Daarnaast heeft de gemeente meteen gekozen voor een verduurzaming van het gebouw.


Aalsmeer 30 november 2019 1.500.000 - 5.000.000 Gemeente Aalsmeer

Renovatie en verduurzaming monumentaal Raadhuis

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Opdrachtgever Gemeente Aalsmeer
Architect Brandjes van Baalen Architecten
Opleverdatum 30 november 2019
Gerealiseerd
Locatie Aalsmeer

Het achterstallige onderhoud met betrekking tot, het vervangen van de verouderde materialen, het actualiseren van de installaties en daarbij de duurzaamheid van het gebouw een boost te geven: dat was het project in een notendop.

In 3 fases is het raadhuis letterlijk van boven naar beneden aangepakt: begonnen op het dak en geëindigd in de centrale hal. En dat alles terwijl het gemeentehuis gewoon open bleef voor de dienstverlenging naar de inwoners van Aalsmeer en om het Bestuur en de Raad van Aalsmeer te blijven huisvesten.

K_Dekker realiseerde samen met de nevenaannemers een compleet nieuw en geïsoleerde vlakke- en pannendaken, inclusief 300 zonnepanelen, nieuwe deuren en kozijnen, en een nieuwe entree met lift. Daarbij was ook het verduurzamen van de verlichting met LED en de CV installatie met warmtepompen onderdeel van het werk.  Ook zijn er nog tal van andere (kleine) functionele verbouwingen, vernieuwingen en verduurzaming aangebracht waardoor het gebouw weer klaar is voor de toekomst!

Geen hinder

Een van de belangrijkste redenen waarom K_Dekker deze omvangrijke klus van de gemeente gegund kreeg, zat hem in de bedrijfsvoering. Voornaamste eis van de gemeente was dat de medewerkers en bezoekers van het gemeentehuis geen hinder van de werkzaamheden mocht ondervinden. De overlast door bijvoorbeeld boorwerkzaamheden zijn haast onvermijdelijk. Door hier duidelijke afspraken te maken en goed te communiceren, was iedereen goed op de hoogte wanneer dit zou plaatsvinden.

Een ander essentieel onderdeel van de aanbesteding, waarin K_Dekker voorzien heeft, is de coördinatie van de bouwplaats voorziening voor alle nevenaannemers. Doordat de bedrijfsvoering doorging en de ruimte beperkt, heeft K_Dekker strakke planningen gemaakt voor tijd en plaats in de uitvoering. Kortgezegd; wie kan wanneer, wat doen. Dat vergt een goede planningen communicatie en ook dat is gelukt.