Toekomstgericht onderwijs

Als ze ergens toekomstgericht zijn, dan is het wel in het onderwijs. Vol passie wordt de nieuwe generatie klaargestoomd voor een baan of een vervolgopleiding. En dus worden verouderde schoolgebouwen verduurzaamd en aangepast aan de eisen van deze tijd: volgens de principes van de frisse school met alle bijbehorende installaties bijvoorbeeld. Ook breiden we  bestaande complexen uit met sport- of kinderopvangfaciliteiten of zetten we compleet nieuwe scholen neer. Bij K_Dekker zijn we bouwtechnisch zeer betrokken bij de onderwijsvernieuwing in Nederland. We werken vaak in bouwteams. Budgetgestuurd samenwerken met de opdrachtgever is voor K_Dekker altijd haalbaar.

 

Renovatie, verbouw, nieuwbouw

Oudere schoolgebouwen renoveren of verduurzamen terwijl er twee lokalen verderop gewoon les wordt gegeven. Panden uitbreiden met moderne gymzalen die voorzien zijn van de meest innovatieve technologieën op beweeggebied. Of monumentale gebouwen in hartje Amsterdam renoveren én uitbreiden – inclusief alle technische en omgevingsuitdagingen die daarbij komen kijken. Bouwprojecten in en voor onderwijsinstellingen vragen om een scherpe blik, ook in financieel opzicht. Als aannemer leveren we niet alleen technisch gezien goed werk af, we kijken ook naar de situatie ter plekke en werken budgetgestuurd samen met de opdrachtgever. Wat is slim? En dus bedenken we veilige looproutes, werken we met stil materieel, houden we rekening met examentijden, gaan we juist door tijdens de schoolvakanties en zijn we altijd scherp op het financiële plaatje.

Kindcentra en sportzalen

Het is dé trend van deze tijd: basisscholen omvormen tot integrale kindcentra (IKC) met ruimte voor leslokalen, kinderopvang, sport en muziekonderwijs. De multifunctionaliteit van de ruimtes, de veelzijdige groep gebruikers vereisen ook een brede blik op het bouwproject. Geluidsnormen, isolatie-eisen en materiaalgebruik zijn cruciale elementen in deze projecten. En natuurlijk de planning: dat luistert altijd nauw in de bouw, maar zeker in het onderwijs. Renoveren, bouwen of uitbreiden van sportzalen bij de scholen maakt vaak onderdeel uit van het gehele project. Ook daar gelden geen grenzen: of ze nou ondergronds moeten, inclusief buurtfunctie zijn of uitgerust worden met beweegboxen …  Doordacht omgevingsmanagement met korte lijntjes naar opdrachtgever, gebruikers en omwonenden is wat K_Dekker betreft de sleutel voor succes!

Circulair en duurzaam

Zeker in het onderwijs geldt: duurzaamheid staat hier op één. Circulair en natuurvriendelijk bouwen zijn voor K_Dekker in deze projecten eigenlijk de standaard. Dat betekent dat we bij de keuze voor bouwmaterialen, externe leveranciers, onderaannemers en in onze manier van werken scherpe keuzes maken zodat we circulariteit, milieubewustzijn en duurzaamheid op een zo hoog mogelijk niveau kunnen doorvoeren. Met een slimme planning en just-in-time delivery van materiaal reduceren we onze CO2-voetafdruk. Ook maken we maar mogelijk gebruik van elektrisch materieel en kiezen we als dat kan voor leveranciers uit de buurt.